۱۳۹۴ خرداد ۲۹, جمعه

سقف شیب دار - شیروانی

Sloping roof
سقف1
سقف شیروانی و شیبدار در مقایسه با سقف‌هاي مسطح به مراقبت کمتری نیاز دارند و به لحاظ اقتصادی هم مقرون به صرفه است.
سقف شيب‌دار
مزایای بی شماری دارد یکی از اولین مزایای آن سبک بودن سازه‌هاي مورد استفاده در آن است و به دلیل همین سبک بودن سرعت نصب آن هم بالا است، عایق بودن نسبت به تبادل حرارتی فضای داخلی و خارجی مزیت مهم دیگر این محصول است، بنابراین بهترین عایق جهت جلوگیری از اتلاف انرژی است ضمن اینکه امکان استفاده از انرژی‌هاي پاک مانند استفاده از سلول‌هاي خورشیدی بر روی این سطح وجود دارد.
ضریب امنیتی سقف شيب‌دار
در حوادث طبیعی و غیرمترقبه همچون زلزله بسیار بالا است. همچنین سقف‌هاي شيب‌دار نورگیری مناسب‌تری نسبت به طاق‌هاي ضربی دارند و همان طور که گفته شد امروزه پوشش‌هايي با طرح‌ها و رنگ‌هاي متنوع به‌کار مي‌برند که در زیبایی بنای شما تاثیر بسزايي دارد.
سازه‌هاي شيب‌دار را از چند جهت دسته بندی مي‌کنند، ابتدا از این جهت که زیرسازی سقف به وسیله خرپای چوبی است یا خرپای فلزی. دسته‌بندی دیگر براساس شکل آرایش آن است که به انواع یک طرفه، دو طرفه، چهارطرفه، گرد و شش ضلعی تقسیم مي‌شوند. روش دیگر دسته بندی سقف شیب‌دار به خاطر پوشش آن مي‌باشد که ممکن است ایرانیت، سفال، انواع ورق‌هاي موجدار فلزی و… باشد.
در مورد پوشش‌هاي شيب‌دار قبلا بیشتر پوشش چوبی، سفالی و پوشش‌هايي از قیر و پنبه کوهی کاربرد داشت، البته پوشش‌هاي دیگری هم هستند مثل ورق‌هاي پلاستیکی شفاف، اما به تازگی ورق‌هاي گالوانیزه مورد توجه قرار گرفته و در طرح‌ها و رنگ‌هاي مختلف کاربرد پیدا کرده‌اند.
سفال
از گذشته از متداول‌ترین نوع سقف شيب‌دار محسوب مي‌شد، ویژگی‌هاي خاصی دارد. سفال شيب‌دار می‌تواند لعاب دار یا بدون لعاب باشد با شیب 45 درصد، سفال بدون لعاب مناسب مناطق بارانی و لعاب دار برای مناطق برفی خوب است، چرا که در اثر جذب رطوبت هنگام سرد شدن هوا یخ زده و ترک مي‌خورد، بنابراین یکی از معایب سفال‌ها همین ترک خوردگی و شکستگی آن است که نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم دارد.
ورق گالوانیزه
استفاده از ورق گالوانیزه هم مزایا و معایبی درپی خواهد داشت، در برابر سایر روش‌هاي نام برده ورق گالوانیزه در برابر خوردگی مقاوم‌تر است و بنابراین هزینه‌هاي شما را از این جهت کاهش مي‌دهد، بنابراین تعمیرات پرهزینه‌ای هم برایتان نخواهد داشت، طول عمر ورق گالوانیزه در محیط‌هاي کاملا خورنده در حدود 20 تا 30 سال است.
علاوه بر مقاومت در برابر خورندگی، ورق گالوانیزه به دلیل ساختار متالوژیکی خاص داراری مقاومت مناسب در برابر صدمات مکانیکی و سایش هم مي‌باشد. این پوشش مي‌تواند کلیه نقاط و سطوح فولاد را اعم از گوشه‌ها، جاهای کوچک و فرورفتگی‌ها را پر کرده و از خوردگی آن جلوگیری کند و هیچ پوششی در این مورد بهتر از پوشش گالوانیزه عمل نخواهد کرد.
گالوانیزه محدود به شرایط آب و هوایی خاصی نیست و در هر منطقه‌ای می‌توان آن را به‌کار برد و بازرسی آن جهت کنترل و سنجش کیفیت نیاز به آزمایش خاصی نداشته و با چشم قابل دیدن است.
تنها ایرادی که ورق‌هاي گالوانیزه دارد، این است که عملیات جوشکاری این ورق نسبت به آهن معمولی پیچیدگی و دشواری بیشتری دارد و عملیات طولانی جوشکاری آن گازهای سمی تولید می‌کند که برای شخص جوشکار خطرناک است، ولی درنهایت با تنظیم زمان‌هاي مناسب 4 ساعته برای جوشکاری این خطر هم به حداقل مي‌رسد.
متدوال‌ترین ورق‌هاي گالوانیزه ورق‌هاي موجدار و صاف هستند که به نوع صاف آن آهن سفید هم گفته مي‌شود. ورق‌هاي موجدار هم باید طوری قرار گیرند که هم پوشانی لازم را داشته باشند. به‌طور کلی جهت نصب ورق‌ها برخلاف وزش باد مي‌باشد و نصب همیشه از پایین‌ترین نقطه سقف انجام مي‌گیرد.
ورق‌هاي گالوانیزه موجود در بازار در حال حاضر تنوع رنگ و طرح بسیاری دارند، حتی بعضی از آنها طرح سفال است و در ضخامت‌هاي گوناگون متناسب با نیاز شما تولید مي‌شوند، که علاوه بر محصولات تولید کارخانه‌هاي داخلی از کشورهای قزاقستان، اوکراین، روسیه، چین، کره‌جنوبی، آلمان و… این ورق‌ها را وارد مي‌کنند. از میان برندهای بسیار می‌تواند به متروتایل اروپا، دکرای نیوزلند و نماسازان اشاره کرد.
شیروانی
  • زیرشیروانی: در خانه‌های با سقف شیروانی به اتاقی که در بالاترین طبقه و در زیر سقف شیبدار قرار دارد زیرشیروانی گفته می‌شود


















هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر